brusszel


Veszélyesek lehetnek a Nestlé instant tésztái

Figyelő Online
2015.06.05  16:50   
mail
nyomtatás
A Nestlé svájci élelmiszeripari vállalat pénteken visszahívta a boltokból a Maggi márkájú instant tésztáit Indiában, miután hatósági ellenőrzések a megengedettnél nagyobb mennyiségű ólmot találtak egyes csomagokban.
A pénteki visszahívás előzménye, hogy az ellenőrzések eredményei már két hete nyilvánosságra kerültek, és több indiai állam, valamint a hadsereg is betiltotta a mintegy 12 rúpiáért (55 forint) árult, az ázsiai országban évtizedek óta piacvezetőnek számító Nestlé instant tésztákat.

Paul Bulcke, a Nestlé csoport vezérigazgatója televíziós sajtókonferencián igyekezett megnyugtatni a kedélyeket Új-Delhiben, ahol kiemelte: a Nestlé a fogyasztók bizalmából él. Hozzátette, hogy a "felkavart" vásárlók megnyugtatására hívták vissza a termékeket, nincsen élelmiszerbiztonsági kockázat.

A sajtóeseményt követően az indiai hatóságok kiadtak egy közleményt, amely szerint a Nestlé megsértette egyebek mellett a címkézési szabályokat, valamint emberi fogyasztásra veszélyesnek nevezte a Maggi instant tésztákat.

Az élelmiszerbiztonsági botrány során a márka presztízsét érte nagyobb kár, mivel a Nestlé csaknem 92 milliárd svájci frankot kitevő globális bevételének mintegy 0,005 százalékát teszik csak ki a Maggi termékek indiai értékesítései.

Elemzők és iparági szakemberek üdvözölték a visszahívást, azonban nem tartották szerencsésnek, hogy a Nestlé nem reagált sokkal korábban a történésekre és vitatta az indiai hatóságok ellenőrzési gyakorlatát.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.