brusszel


A brókerbotrány közelíti a politikai ellenfeleket

Figyelő Online
2015.06.06  17:05   
mail
nyomtatás
A gazdasági tárca bízik abban, hogy az ellenzéki képviselők is megszavazzák a pénzügyi törvényjavaslat csomagot, amely lehetővé tenné, hogy a jegybank gyakrabban vizsgálhassa a befektetési cégeket.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki közleményében hangsúlyozza: ellenzéki szavazatokra is szükség van ahhoz, hogy elfogadhassa a parlament azt a pénzügyi törvényjavaslat csomagot, amely a felügyeleti jogosítványokat a befektetési cégek megfelelő ellenőrzése érdekében szigorítja, bizonyos módosító javaslatok hatálybalépéséhez ugyanis a képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. A szigorításokkal a kormány célja az, hogy soha többé ne kerülhessen sor a mostani brókerbotrányokhoz hasonló visszaélésekre.

A törvényjavaslatot a közlemény szerint azért nyújtotta be a kormány, hogy megerősítse a pénzügyi fogyasztóvédelmet, és biztosítsa a pénzügyi közvetítőrendszer intézményeinek hatékonyabb és biztonságosabb működését. A módosítás egyik kiemelt eleme, hogy a jegybank a jövőben rövidebb időközönként tarthasson vizsgálatokat a pénzügyi piacok egyes szereplőinél. Mindezzel lehetővé válik, hogy a piaci visszaélések gyorsan és időszerűen kiszűrhetők legyenek, az esetlegesen felmerülő károk elkerülhetővé vagy csökkenthetővé váljanak.

"A gazdasági tárca bízik benne, hogy az ellenzéki képviselők ezúttal nemcsak szóban védik a magyar polgárokat, hanem tettel is, vagyis megszavazzák az összes módosító javaslatot, és nem engedik azt, hogy bizonyos pénzügyi körök - a családok megtakarításait elvéve - visszaéljenek hatalmukkal" - írja közleményében az NGM.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.