brusszel


Rétvári szerint csökken a szegénység kockázata

Figyelő Online
2015.06.08  10:17   
mail
nyomtatás
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint is az elmúlt két évben 241 ezerrel csökkent azoknak a száma, akik ki vannak téve a szegénység kockázatának - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.
Rétvári Bence annak apropóján nyilatkozott, hogy a Tárki felmérése szerint minden tizedik magyar azt fontolgatja, véglegesen külföldre költözik. Úgy vélekedett: az elvándorlás a munkahelyteremtés mellett olyan célzott intézkedésekkel csökkenthető, mint a devizahitelek kivezetése vagy a rezsicsökkentés.

Jelezte: a rezsicsökkentésnek köszönhetően egymillió emberrel kevesebbnek jelent gondot a számlák kifizetése. Hozzátette: 9-10 százalékkal csökkent azoknak az adósoknak a száma, akik nem tudják fizetni a törlesztőrészletüket.

Ugyancsak pozitív fejlemény, hogy a Tárki felmérése szerint 2013-hoz képest 12 százalékkal többen engedhetnek meg maguknak nyaralást, illetve a két évvel ezelőttihez képest 8 százalékkal nőtt azoknak a száma, akiknek nem jelent gondot egy váratlan kiadás, például egy elromlott mosógép pótlása - mondta Rétvári Bence.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: TárkiRétvári

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.