brusszel


Jönnek az interaktív nemzeti parkok

Figyelő Online
2015.06.12  10:58   
mail
nyomtatás
2020-as uniós költségvetési időszakban több mint 46 milliárd forintot fordíthatnak ökoturisztikai fejlesztésekre a nemzeti parkok – mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésekért és hungarikumokért felelős államtitkára a Magyar nemzeti parkok hete 2015 rendezvénysorozat pénteki, békéscsabai megnyitóján
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretéből 15 milliárd forintot különített el látogatóközpontok, tanösvények interaktív, élményszerű fejlesztésére az új hétéves, uniós programozási időszakban. Ebből a 2015-2016-os évben egy elfogadott kormányhatározat szerint 4,5 milliárd forintra lehet majd várhatóan augusztus-szeptembertől pályázni. Hozzátette: a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében további 3 milliárd forint áll rendelkezésre Natura 2000-es területekhez kapcsolódó bemutatóhelyek létesítésére, valamint 28 milliárd forintos keretből lehet majd mintegy százezer hektárnyi élőhelyet, állattartó telepet és a természetvédelmi őrszolgálatot megújítani.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.