brusszel


Beszakadt a görög tőzsde

Figyelő Online
2015.06.12  12:20   
mail
nyomtatás
Jelentős mínuszba kerültek az athéni tőzsde részvényei péntek délelőtt arra az előző napi bejelentése, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége dolgavégezetlenül elutazott Brüsszelből, ahol a görög delegációval az adósságválság rendezéséről egyeztetett.
Gerry Rice IMF-szóvivő azt mondta, hogy "jelentős nézeteltérések vannak köztünk a legtöbb kulcsfontosságú területet illetően, és nem közeledtek egymáshoz az álláspontok az utóbbi időben". Ugyanakkor hozzátette, hogy az IMF "nem áll fel az asztaltól", továbbra is elkötelezett a görög adósságválság rendezése mellett.

Az IMF-szakértők visszautazását Washingtonba már az athéni tőzsde csütörtöki zárása után jelentették be, így a hír már nem tudott hatni a részvényárakra.Pénteken azonban már nyitáskor mínuszba került az athéni börze irányadó mutatatója és a kereskedés első három órájának a végén - 11 órakor - 4 százalékos mínuszban állt az index a csütörtöki közel 8 százalékos emelkedés után.Péntek délelőtt a legnagyobb veszteségen a banki részvények álltak, így például a National Bank of Greece és az Alpha Bank vesztesége egyaránt meghaladt a 7 százalékot.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.