brusszel


Magyarország és Egyiptom szorosabb gazdasági együttműködésre törekszik

Figyelő Online
2015.06.12  13:53   
mail
nyomtatás
A magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésben komoly növekedési lehetőségek vannak, mindkét ország célja a gazdasági kapcsolatok élénkítése - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Naglá al-Ahvani egyiptomi nemzetközi együttműködési miniszter pénteken, a magyar-egyiptomi gazdasági vegyesbizottság ülését követő sajtótájékoztatón.
Magyar Levente elmondta: a magyar kormány kiemelt stratégiai partnerként tekint Egyiptomra, amellyel Magyarországnak több évtizedre visszanyúló kapcsolatai vannak.

Naglá al-Ahvani egyiptomi miniszter ugyancsak hangsúlyozta, megvan a politikai szándék a szoros együttműködésre.

Hozzátette, értékelik, hogy Magyarország mindig Egyiptom mellett állt a nehéz években, és most is támogatja politikai, gazdasági szinten és a terrorizmus elleni harcban.

Az ülésen a két fél áttekintette a kétoldalú együttműködés területeit. Három szándéknyilatkozatot is aláírtak a két ország között a vízgazdálkodás és öntözés, a mezőgazdasági együttműködés és a sport területén.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.