brusszel


Újfajta uniós finanszírozási lehetőség a magyar cégeknek

Figyelő Online
2015.06.19  15:55   
mail
nyomtatás
Újfajta finanszírozási lehetőséget nyújthat a magyar pénzügyi szolgáltatók és vállalatok számára az Európai Stratégiai Beruházási Alapról szóló rendelet, amely uniós garanciát biztosít a kockázatosabb hitelek kihelyezése esetén - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a gazdasági tárca pénteki közleménye szerint.
Varga Mihály erről az unió gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) pénteki ülése után beszélt, amelyen a tagállamok elfogadták az Európai Stratégiai Beruházási Alapról szóló rendeletet, amellyel az Európai Beruházási Bank (EIB) finanszírozási repertoárja bővül.

A miniszter hozzátette a tájékoztatás szerint, hogy a magyar álláspont végleges kialakításához szükséges a feltételek, például az állami támogatási szabályrendszer pontos ismerete és a lehetséges magyar érdekeltségű projektek vizsgálata.

Varga Mihály szerint további lépésekkel kell segíteni a versenyképesség javítását az unión belül, egyebek mellett az adózási-, munkaügyi-, digitális piaci- és energiaárképzési szabályok módosításával.

Az NGM közleménye ismerteti: az Ecofin által elfogadott jogszabály segítségével nagy infrastrukturális projektek (például kutatás-fejlesztési infrastruktúra, közlekedés, energetika), valamint kis- és középvállalkozások és közepes tőkeerejű vállalkozások juthatnak a garanciával megerősített EIB-forráshoz, a gazdaság fellendítése és a növekedés beindítása érdekében.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: GazdaságEUNGM

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.