brusszel


Brutális károkat okoznak a szankciók Európának

Figyelő Online
2015.06.22  09:34   
mail
nyomtatás
Az Oroszország elleni szankciók mintegy 100 milliárd euró veszteséget okozhatnak az Európai Uniónak, és több mint 2 millió munkahelyet veszélyeztethetnek Európában - összegezte legfrissebb jelentésében a WIFO osztrák gazdaságkutató intézet.
A tanulmányt ismertető Die Welt című német lap emlékeztetett Vlagyimir Putyin orosz államfőnek arra a többszöri figyelmeztetésére, hogy "az Oroszország elleni szankció valójában Európának fog fájni".

A WIFO szerint az Oroszország elleni gazdasági korlátozó intézkedések legnagyobb vesztese Németország, ahol csaknem félmillió munkahely kerülhet veszélybe. Németország vesztesége elérheti a 27 milliárd eurót, a német gazdasági növekedést pedig 1 százalékkal is lassíthatják a szankciók.

Az osztrák gazdaságkutató szerint a lehetséges olasz veszteség több mint 200 ezer munkahely és a GDP 0,9 százaléka, Franciaországban pedig 150 ezer munkahely szűnhet meg, a GDP-növekedés 0,5 százalékkal csökkenhet.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.