brusszel


Felpörgött a kubai gazdaság

Figyelő Online
2015.06.22  15:39   
mail
nyomtatás
A kubai gazdaság az első fél évben várhatóan a kormány terveinek megfelelően 4 százalékkal bővül a tavalyi egész évi 1,3 százalék után.
Marino Murillo gazdasági miniszter arról számolt be a kormánynak, hogy a cukortermelés, a feldolgozóipar és az építőipar erőteljesen növekedett. A szállítás és a távközlés teljesítménye ugyanakkor elmaradt a várakozástól - idézi a minisztert a Granma, a kommunista párt lapja.

A kubai kormány korábban közölte, hogy cukornádból 18 százalékkal többet takarítottak be, mint tavaly, az év első négy hónapjában az idegenforgalmi bevételek 15 százalékkal nőttek, a teljes mezőgazdasági termelés pedig 13 százalékkal emelkedett.

A kereskedelmi mérleg aktív, de ennek az az ára, hogy importált élelmiszerekből hiány van. Kuba ezért 40 millió dolláros rendkívüli keretből finanszírozza sajtfélék, baromfi és tartósított húskészítmények importját.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.