brusszel


Megszereztük! - Nézze meg, hol lesznek a budapesti olimpia helyszínei

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.06.23  11:13   
mail
nyomtatás
A Figyelőnek sikerült megszereznie azt a térképet, amely a 2024-es budapesti olimpia tervezett helyszíneit ábrázolja.
Összesen 38 versenyhelyszínre lenne szükség egy 2024-es budapesti olimpiához, és ebből 14-et részben, vagy akár teljesen ideiglenesre terveznek - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) megvalósíthatósági tanulmányának vezetői összefoglalójából, amely még annak nyilvánosságra hozatala előtt lapunk birtokába került.

(Nagyobb képért kattintson!)

Az elemzés a budapestiek mellett vidéki helyszínekkel is számol. Sőt, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Agenda 2020 reformprogramja a korábbinál jóval nagyobb mozgásteret enged a rendezőnek, a PwC tanulmánya ezúttal az eddigieknél sokkal nagyobb teret engedett a vidéki városoknak.

Míg az előző elemzések csak Balatonfüreddel (hosszútávúszó és a vitorlásversenyek), illetve Szegeddel (evezés, kajak-kenu) kalkuláltak, mint potenciális helyszínek, addig a mostaniban már Győr, Fehérvár, Veszprém, Miskolc és Debrecen is szerepel. A vidéki városokban elsősorban labdajátékok selejtezőit rendeznék, de az összes olimpiai jegy negyede így is Budapesten kívüli helyszínre szólhat.

A Figyelő csütörtöki számában részletes elemzést olvashat a budapesti olimpia megvalósíthatóságáról.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.