brusszel


Komoly pofont kaptak Orbánék

Figyelő Online
2015.06.23  15:34   
mail
nyomtatás
Nyilvánosságra hozta kedden a Freedom House (FH) idei, Nations in Transit 2015 (Nemzetek átalakulóban 2015) című értékelését, amely a volt szocialista blokk országait vizsgálja. A dokumentum Magyarországot a "megszilárdult demokráciák" közül a "nem megszilárdult demokráciák" kategóriába sorolta vissza.
A washingtoni központú nemzetközi jogvédő szervezet értékelése 29 országra (Közép-Európára, a Balkánra és a volt Szovjetuniótagállamaira) terjed ki és a tavalyi évre vonatkozik. A FH hét szempontból vizsgálta a demokrácia helyzetét az érintett országokban, a legjobb teljesítményt 1, a legrosszabbat pedig 7 ponttal értékelve.

A jelentés szerint Magyarország összesített pontszáma 3,18 pont a felmérésben a 2014-es értékelésben szereplő 2,96 pont után.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.