brusszel


Lázár: nincs befolyásom a Napi Gazdaságra

Figyelő Online
2015.06.25  16:31   
mail
nyomtatás
Nem tudott a napilap tulajdonosi struktúrájában bekövetkezett változásokról annak nyikvánoságra kerülése előtt a miniszter.
Sánta János nem a barátom - rögzítette ma Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a dohányellátó kereskedelmi jogot elnyerő konzorcium egyik tagja, a Tabán Trafikban érdekelt Sánta Jánoshoz fűződő kapcsolatáról beszélt mai tájékoztatóján.

Lázár a kétezres évek eleje óta ismeri Sántát, akinek Hódmezővásárhelyen - Lázár városában - működik dohányipari cége. A miniszter szerint ennek okán ismeri a vállalkozót, de barátságról nincs szó köztük.

Azért rákérdeztünk, hogy Lázárnak volt-e esetleg tudomása a tranzakció nyilvánosságra kerülése előtt arról, hogy Sánta 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a kormányközeli Napi Gazdaság című napilap kiadójában. Lázár nemmel felelt. Újabb kérdésünk az volt, hogy a tulajdonszerzéssel Lázár informális befolyást szerzett- a napilapban. Lázár úgy reagált, hogy befolyása a médiára egyedül a heti csütörtöki Kormányinfón tud lenni.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.