brusszel


Dinnye vásárlásra ösztönöz a szaktárca

Figyelő Online
2015.06.29  14:38   
mail
nyomtatás
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) arra kéri a vásárlókat, hogy ne görög, hanem magyarországi dinnyét válasszanak
Nagy István, az FM parlamenti államtitkára, az idei dinnyekampány nyitórendezvényén azzal indokolta a magyar termény előnyben részesítését, hogy az frissebb a külföldinél, illetve az ágazat 11 ezer családnak ad megélhetést.
Magyarországon 2014-ben - becslések szint - 6 ezer hektáron termeltek görögdinnyét a gazdák, ezen a területen 220 ezer tonna volt a termés. Sárgadinnyét megközelítőleg 500 hektáron termesztettek, a teljes termés 17 ezer tonna körül alakult.
Az FM az elmúlt években bevezette a kereskedelmi regisztrációt, továbbá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szezonról-szezonra kiemelt ellenőrzéseket folytat a dinnyeágazat szereplői körében a feketegazdaság visszaszorítására - emlékeztet a közlemény.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.