brusszel


Exkluzív - Braun Márton lehet a Szerencsejáték Zrt. új vezére!

Figyelő Online
2015.06.30  10:22   
mail
nyomtatás
Információink szerint a korábbi elnök-vezérigazgató Szentpétery Kálmán már szerdán távozik a posztjáról
A lottócég vezetője június 25-e után szabadságra ment és információink szerint a szerdai nap után már nem is ülhet vissza a vezérigazgatói székbe. A Figyelő Online értesülései szerint helyét Braun Márton a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója veszi át, aki az előző ciklusban még fideszes országgyűlési képviselő volt, a 2014-es választások után azonban kiszorult a Parlamentből.


Forrás: Európa Tanács

A személy-csere pontos okai egyelőre nem ismertek, de a váltás ténye koránt sem lenne meglepő. Mielőtt Szentpétery Kálmán 2010-ben átvette a Szerencsejáték Zrt. vezetését mintegy 11 évig volt a Simicska-Töröcskei tulajdonban lévő BÁV Zrt. vezérigazgatója. Egy korábbi hír már június elejére várta a távozását. Akkor úgy tűnt, hogy Szentpétery-től talán azért válnak meg, mert Simicska érdekeltségi körébe tartozik.

Az ügyben megkerestük a Szerencsejáték Zrt-t, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az MNV Zrt. Igazgatósága 2015. június 29-én felmentette dr. Szentpétery Kálmánt a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségéből, és megválasztotta dr. Braun Mártont az igazgatóság elnök-vezérigazgatójának.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.