brusszel


200 milliós Jeremie befektetés

Figyelő Online - Halaska Gábor
2015.07.02  10:35   
mail
nyomtatás
Kétszázmilliós befektetés a Fürgefutár.hu-nak: internetes logisztikai szolgáltatóba invesztált a Euroventures Jeremie alap.
A Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül közel kétszázmillió forintot fektetett a Fürgefutár.hu-ba. Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75%-os növekedést produkált. Tavaly elérte a 150 millió forintos éves árbevételt. Ügyfeleinek eddig 350 millió forintot takarított meg azzal, hogy a legnagyobb futárszolgálatok szolgáltatásait a legkedvezőbb árakon nyújtja.

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok nagy forgalmú ügyfelek számára jelentősen kedvezőbb árakat tudnak biztosítani. A Fürgefutár.hu mindenkinek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetőséget nyújt csomagküldésre Magyarországon belül és külföldre az általa elért kedvezőbb áron. Úgy kínálnak alternatív logisztikai megoldást, hogy az eseti vagy rendszeres csomagküldők oldalukon egy helyen hasonlíthatják össze és vehetik igénybe vezető futárszolgálatok szolgáltatásait.


A cég partnerei többek között a GLS, G4S, UPS, WEBOX, X1, TNT és a HDT. A Fürgefutár.hu a hazai piacon elsőként vezette be ezt az üzleti modellt. Az alapítóhoz csatlakozó Varga Ákos dolgozta ki a vállalat működési folyamatait, Eric Hofer pedig a cég saját tulajdonú logisztikai szoftver megoldásnak fejlesztését kapta feladatul.

A Fürgefutár.hu fennállása alatt eddig több mint 100,000 küldemény gyors, ajtótól ajtóig történő célba juttatását biztosította. A mostani közel 200 millió forintos tőkebefektetésből fejleszteni és terjeszkedni fognak. "Célunk, hogy Közép- és Kelet Európa első számú csomagküldést közvetítő szolgáltatójává váljunk.

A Euroventures befektetésének köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy felgyorsítsuk növekedésünket, és további fejlesztéseken keresztül megvalósítsunk egy olyan élvonalbeli logisztikai rendszert, amely még inkább hatékonyabbá és rugalmassá teszi működésünket.," - mondta Colin Snead. "A Fürgefutár.hu Magyarország leggyorsabban növekvő internetes logisztikai szolgáltatója. Az alapítók rátermettségét és elkötelezettségét a cég eddigi eredményei is alátámasztják. Reméljük, hogy a befektetésünkkel tovább gyorsíthatják a növekedési ütemüket és elkezdhetnek terjeszkedni a régióban," - mondta Tóth Zoltán a Euroventures igazgatója.


A Euroventures Közép-Kelet Európa egyik legrégebben működő, vezető, független kockázati és magántőke befektetője. 1989 óta négy befektetési programot kezel / kezelt. Olyan vonzó iparágakban működő, tőzsdén nem jegyzett cégekbe fektet, ahol a kiváló menedzsment társai lehetnek abban hogy kiemelkedően sikeres regionális vállalatot hozzanak létre. Ez a megközelítés jellemezte az eddigi közel 50 korábbi és jelenlegi befektetésüket is.

A cég 2009 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, mely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2015. december 31-ig tart.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200