brusszel


Régen volt ilyen olcsó az arany

Figyelő Online
2015.07.02  11:57   
mail
nyomtatás
A hét eleji drágulás után csütörtökön három és fél havi mélypontra süllyedt az arany unciánkénti (31,1 gramm) ára a londoni kereskedésben.
A nemesfém árfolyama 1162 dollárig esett délelőtt azonnali szállításra.Hétfőn még a biztonságos menedéket kereső befektetők vásárlásai 1188 dollár közelébe hajtották föl az arany árát.

Szerdán a vártnál jobb makrogazdasági adatok érkeztek az Egyesült Államokból, az ADP kutatóintézet szerint 237 ezerrel bővült a foglalkoztatottság a nem mezőgazdasági ágazatokban júniusban, és javult az ISM beszerzésimenedzser-indexe.

Ennek hatására erősödött a dollár - többek között az angol fonttal szemben is -, ez pedig rossz hír volt a dollárban denominált arany számára.Az arany piacán már nem érződik a görög adósságválság, az árfolyamot elsősorban az amerikai adatok mozgatják - mondják a szakértők.

Kereskedők technikai elemzése szerint 1150 és 1136 dollárnál lehet komolyabb ellenállás az áresésben. Az arany árfolyama utoljára március közepén gyengült 1144 dollár alá. Ezután május 18-án tetőzött nem egészen 1233 dolláron.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Aranyvilágpiac

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.