brusszel


Hatalmas összefogás a Budapest Pride támogatásáért

Figyelő Online
2015.07.03  11:15   
mail
nyomtatás
Huszonöt ország nagykövetsége adta ki azt a közös nyilatkozatot, amelyben támogatásukról biztosítják a Budapest Pride Fesztivált. Az aláírók között szerepel az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Litvánia, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia és Új Zéland nagykövetsége.
A nyilatkozatot kiadók szerint az emberi jogok tiszteletben tartása, - ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a megkülönböztetés elutasítása, a szabad véleménynyilvánítás, és ezen jogok szabad gyakorlása - valamint a törvényesség a demokratikus államok alapkövei.

Álláspontjuk szerint az emberi jogokat érvényesnek kell tekinteni minden emberre nézve egyenlő módon szexuális orientációra vagy nemi identitásra való tekintet nélkül. A nagykövetségek úgy vélik, a sokszínűség ünneplése biztos módja az emberi jogok tiszteletben tartása népszerűsítésének, ugyanakkor megjegyzik: komolyan aggódnak a az egyének szexuális orientációja vagy nemi identitása miatt elkövetett erőszakos cselekmények és megkülönböztetés miatt.

"Elutasítunk, és elítélünk minden ilyesfajta megkülönböztetést, mivel az összeegyeztethetetlen az Egyesült Nemzetek Szervezete, az Európai Unió, és az Európa Tanács vonatkozó joganyagával. Üdvözöljük a magyar kormány ezen jogok iránti elkötelezettségét, valamint hogy támogatta az Egyesült Nemzetek Szervezete Emberi Jogi Tanácsának szexuális orientáció és nemi identitás témában 2011 júniusában és 2014 szeptemberében meghozott határozatait" - áll a nyilatkozatban.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.