brusszel


Luxuskórház Budapesten

Figyelő Online
2015.07.03  14:00   
mail
nyomtatás
MAGÁNBIZTOSÍTÁSRA ÉPÍTENEK - Érdekes kísérletbe kezdett egy ukrán származású milliárdos, egy holland üzletember és az izraeli légierő egykori helyettes főparancsnoka Budapesten: ultramodern magán egészségügyi komplexumba invesztáltak 40 millió eurót. A Figyelő helyszíni riportja.
A világörökség helyszínein surranó 2-es villamos útvonalán, a Haller út és Soroksári út kereszteződésében emelt egyik impozáns Duna-parti irodaházban vagyunk. Az első emeleten szakemberek dolgoznak, fúrnak, faragnak. Vigyázni kell, hogy ne essünk keresztül a földön tekergő kábeleken, vezetékeken. Július végén itt nyílik Budapest legújabb magán-járóbeteg szakrendelője. Schiszler István, a Duna Medical Center szakrendelőjének és egynapos sebészetének vezetője kalauzol.

BABA-MOZI
A recepció fogadópultját szerelik, a folyosón egymásra helyezve kék, fehér minimál stílusú bőrfotelek. Tegnap hozták, még nem csomagolták ki, átlátszó műanyag védi őket a sérüléstől. Az igazgató egymás után mutatja be a technikai újdonságokat. Például a GE Voluson E10 ultrahang készüléket, amelyből ez az egy van az országban. Lehetővé teszi, hogy a terhesség korai szakaszában megbízható képet kapjon az orvos a magzat egészségügyi állapotáról, az esetleges fejlődési rendellenességekről.
Üzembe helyezésre vár az a röntgengép is, amelyet tavaly novemberben a bécsi technológiai vásáron, mint világújdonságot mutattak be.

A mammográfiához használt különlegesen felszerelt Hologic 3D készülék is igazi ritkaság. A műtőkben az EndoEye háromdimenziós laporoszkópos kamerája segíti majd az orvosok munkáját. Az egyik szomszédos épületben kap helyet a kórház, amelynek elkészültével teljes körű diagnosztikai eljárást tudnak nyújtani.

Részletek a legfrissebb Figyelőben!

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.