brusszel


Portugália nem kapta el a görög-kórt

Figyelő Online
2015.07.06  16:11   
mail
nyomtatás
A gazdasági krízis legyűrésére és pénzügyi, gazdasági helyzetének javítására tett erőfeszítéseit követően Portugáliát nem kellene a görög problémákkal együtt felemlegetni - jelentette ki Paulo Portas miniszterelnök-helyettes egy tévéinterjúban.
A görögök előtt itt a lehetőség, hogy felmutassanak egy mindenki számára elfogadható és megvalósítható alternatívát - mondta a miniszterelnök-helyettes, hangsúlyozva, hogy a görög választók akaratát ugyanúgy tiszteletben kell tartani, mint minden más euróövezeti tagország választóinak az akaratát.

"A portugálok nagyon sokat tettek annak érdekében, hogy elkerülhessék a csődöt és nem érdemlik meg, hogy a görög helyzettel együtt emlegessék őket" - fogalmazott a tévéinterjúban Paulo Portas.

"A kormánynak mindent meg kell tennie Portugália és polgárai érdekeinek a védelmében ami most annyit jelent, hogy ki kell mondanunk, el kell ismételnünk és meg kell magyaráznunk, hogy Portugália nem Görögország ... Portugália nincs bajban, mint ahogy Görögország" - szögezte le a portugál miniszterelnök-helyettes.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.