brusszel


A Janus-arcú megapolisz

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.07.09  06:55   
mail
nyomtatás
Kapásból fel lehet sorolni 8-10 olyan érdekességet, amely önmagában turista-látványossággá tesz egy várost, Isztambulba mégsem csak emiatt érdemes elmenni. Sőt, talán nem is elsősorban ezért.
Taximeter, taximeter - mutogat az órára a sofőr, így bizonygatva, hogy ő aztán tuti nem ver át. Ennek azért némileg ellentmond, hogy a 15 perces út végén kétnapi szállásnak megfelelő összeget gombol le rólam. Ráadásul a negyedórás útban már az is benne volt, hogy 3 percet szundított egy vészvillogózó busz mögött. Igaz, utána behozta a lemaradást, az álló helyzetből történő sávváltásnál például nem gondolkodott sokat, és az irányjelzővel sem bajlódo...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/28 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.