brusszel


Gyengült a közbizalom, változások lesznek a NAV-nál

Figyelő Online - Baka F. Zoltán - Lambert Gábor
2015.07.09  14:00   
mail
nyomtatás
Az amerikai kitiltási botrány kezelése gyengítette a NAV mostani vezetését, ezért lépésekre lesz szükség - közölte a Figyelőnek adott interjúban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
A tárcavezető úgy látja, a közbizalom meggyengült a szervezet iránt, s ebben a helyzetben személyi változások várhatók. Konkrétan a NAV-elnökéről azt mondta, Vida Ildikó addig látja el feladatát, amíg a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan.

Személyi változások lesznek a nemzetgazdasági tárcánál is, mégpedig több poszton. Az biztos, hogy önálló államtitkársága lesz az adóügyeknek, amely terület jelenleg a pénzügyekkel együtt Orbán Gábor államtitkár alá tartozik.


Az is kiderül az interjúból, hogy a korábban tervezett három helyett egy éven belül értékesítenék az MKB és a Budapest Bank állami tulajdonrészét, mégpedig lehetőleg magyar befektetői körnek. Szóba került a vasárnapi zárva tartás is. A kormányzati illetékesek figyelmét felkeltették azok a hírek, amelyek a boltok piaccá alakításáról szóltak. Varga szerint az illetékes kormányhivataloknak vizsgálniuk kellene, hogy a jegyzők döntése megalapozott volt-e, vagy kijátszottak egy szabályt.

Az interjút teljes terjedelmében a Figyelő eheti számában olvashatja.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.