brusszel


A Transparency nyílt levelet írt Áder Jánosnak

Figyelő Online
2015.07.08  13:03   
mail
nyomtatás
A Transparency International Magyarország arra kérte a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az információszabadságról szóló törvény módosítását.
A Transparency International Magyarország arra kérte Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az információszabadságról szóló törvény módosítását. A módosító törvény lehetőséget teremt arra, hogy az állami és önkormányzati szervek, illetve az állami vállalatok, tetszésük szerint akár nagy összegű költségek megfizetésére kötelezzék a közérdekű adatokat igénylő polgárokat. Ez eltántorítja a polgárokat attól, hogy éljenek a közérdekű adatok megismerésére és terjesztésére irányuló, az Alaptörvény által garantált alapvető jogukkal. Emiatt arra kértük a köztársasági elnököt, hogy kezdeményezze a módosítás alkotmánybírósági felülvizsgálatát - áll a szervezet közleményében.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: TI Áder János

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.