brusszel


A Főgáz ügyfelet igen, tartozást nem vesz át

Figyelő Online
2015.07.13  09:37   
mail
nyomtatás
Tartozástól függetlenül mindenkit átvesz az állami gázszolgáltatást végző Főgáz - tudta meg a Népszabadság a szakmai irányítást végző állami Első Nemzeti Közműszolgáltatótól (ENKSZ).
A lap hétfői számában azt írja: a Főgáz nem vesz át követelést, a fogyasztó tartozás nélkül kerül át. Az esetleges elmaradás viszont továbbra is fennáll a korábbi szolgáltató felé, amely azt behajtathatja.

A már kikapcsolt fogyasztók mérőjét a Főgáz csak akkor indítja újra, ha az ügyfél számláit kiegyenlíti az előző társaságnak. Mindezt a 600 ezer fogyasztót átadó E.ON-nál megerősítették, a mintegy 700 ezer ügyfelet átadó GDF Suez a lap megkeresésére nem reagált, a Tigáz azt közölte: hivatalosan még nem dőlt el, hogy az 1,3 millió lakossági fogyasztójuk a Főgázhoz kerül (igaz, más jelentkező nincs).

A Magyar Telekom 70 ezer lakossági gázfogyasztó ügyfele augusztustól biztosan átkerül a Főgázhoz.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.