">
brusszel


Két céget hibáztat Lázár

Figyelő Online
2015.07.16  15:11   
mail
nyomtatás
Brüsszel nyíltan a multik érdekeit képviseli a különadók esetében - állította a miniszter.
Philip Morris és a Spar feljelentése nyomán született az a döntés tegnap Brüsszelben, hogy a magyar kormány tegye világossá a dohányzásra, illetve az élelmiszer felügyelettel összefüggésben kivetett díjak, adók kivetésének okát és módját, és addig is felfüggesztették az adók kivetését - állította mai tájékoztatóján Lázár János.

Amíg tehát a kabinet nem tud elfogadhatóan érvelni az adók mellett, például a progresszivitás versenysemleges alkalmazását nem tudja bizonyítani, addig nem szedheti be az adót. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint egyértelmű, hogy Brüsszel nyíltan a multicégek érdekeit képviseli.

Arról szó sem lehet - jelentette ki kérdésünkre a miniszter -, hogy a két különadót kivonják az adórendszerből, Brüsszel sem tett kifogást szerinte ezzel kapcsolatban. Az adó kivetésének módjával van problémájuk.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.