brusszel


Az Electrolux profittal zárta a második negyedévet

Figyelő Online
2015.07.17  10:27   
mail
nyomtatás
A Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező svéd Electrolux AB háztartási eszközöket gyártó cég profittal zárta az idei második negyedévet az egy évvel korábbi veszteség után, amelyet akkor elsősorban költségcsökkentő szerkezetátalakítási kiadás okozott.
A június végével záródott három hónapban az adózott eredmény 608 millió svéd korona (1 svéd korona 33,25 forint) volt az egy évvel korábbi 92 millió korona veszteség után.

Az Electrolux bevétele 31,35 milliárd koronára nőtt a tavalyi második negyedévi 26,33 milliárd koronáról, a működési eredmény 63 millió koronáról 921 millió koronára ugrott.

Az Electrolux pénteki beszámolója szerint Európában 4 százalékkal csökkent a piaci részesedése a negyedévben elsősorban az orosz piacon bekövetkezett visszaesés miatt, ugyanakkor az észak-amerikai piacon 5 százalékos növekedést ért el. Az Electerolux hűtőgépeket, mosogatógépeket, mosógépeket, konyhai tűzhelyeket, légkondicionálókat, porszívókat gyárt, márkái az Electrolux, az AEG, a Zanussi, a Frigidaire.

Az Electrolux árfolyama 6 százalékos pluszban állt pénteken a stockholmi értéktőzsde korai kereskedésében.Az Electorlux Magyarországon is gyárt termékeket Jászberényben és Nyíregyházán.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.