brusszel


Passzívan nézzük, hogy mi történik körülöttünk

Figyelő Online
2015.07.22  11:59   
mail
nyomtatás
Rá kell ébreszteni az embereket, hogy a társadalmi egyeztetés szempontjából „kedvezőtlen politikai erőtérben” nagyon fontos a fellépésük az őket érintő legfontosabb munkavállalói, emberi, demokratikus ügyekben - hangsúlyozta Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) újonnan megválasztott elnöke szerdán Budapesten, sajtóbeszélgetésen.
A közszféra munkavállalóit tömörítő szakszervezet vezetője hozzátette: a kedvezőtlen körülmények ellenére vannak részeredmények, működik az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT), a júniusi ülésen „hosszú évek óta először” sikerült egyeztetni a társadalmi párbeszédért is felelős Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel.

Földiák András szerint nagyon valószínű, hogy a kormány partner a közszolgálati bértábla három fokozattal való megemelésében, mivel tarthatatlan az a helyzet, hogy gyakorlatilag 50 évesen „parkolópályára” kerül valaki, mert elérte a legfelső, 12-es besorolást.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.