brusszel


Csalódást okozott a Telenor jelentése

Figyelő Online
2015.07.22  12:37   
mail
nyomtatás
Növelte bevételét és profitját is a Telenor norvég távközlési csoport a második negyedévben, de a nyereség elmaradt az elemzői várakozásoktól, így részvényei 3 százalékos mínuszban indították a kereskedést az oslói értéktőzsdén szerdán.
A Magyarországon is jelen lévő cég árbevétele az elemzői várakozásokkal összhangban 30,18 milliárd koronára emelkedett a június végéig tartó három hónapban az egy évvel korábbi 25,66 milliárd koronáról.

A cég adózott eredménye 57 százalékkal, 2,32 milliárd koronáról 3,64 milliárd koronára nőtt. Szakértők azonban nagyobb, 4,06 milliárd koronás nyereségre számítottak.

A norvég központú Telenor-csoport nemzetközi szinten nyújt távközlési, adat- és médiakommunikációs szolgáltatásokat. Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 piacán rendelkezik mobil érdekeltséggel, és 33 százalékos részesedéssel bír a 17 piacon működő VimpelCom telekommunikációs vállalatban. Árfolyama 178 koronán állt fél 12 körül az oslói tőzsdén, 2,84 százalékkal előző napi záróértéke alatt.Magyarországi leányvállalata, a 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetővel rendelkező Telenor Magyarország az idei második negyedévben 37 milliárd 645 millió forintos árbevételt ért el, míg a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredménye 11 milliárd 852 millió forintot tett ki.

Az előző év azonos időszakához képest az árbevétel 4,11 százalékkal, az EBITDA pedig 16,66 százalékkal csökkent, míg az előfizetők száma nem változott - derült ki a társaságnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből.Április-júniusban a Telenor Magyarországot 3,6 milliárd forint távközlési adó, 2,2 milliárd forint társasági adó és helyi iparűzési adó, továbbá 1,6 milliárd forint frekvenciadíj terhelte, miközben 3,1 milliárd forintot fordított beruházásokra. A Telenor szolgáltatásai 5,5 milliárd forint áfát termeltek az állami költségvetés számára.

A Telenor Magyarország második negyedévi pénzügyi eredményeit a magasabb előfizetési díjból származó árbevétel, nagyobb készülékértékesítés, több mobilinternet-felhasználó és stabil előfizetői kör jellemezte. A szabályozói környezet bizonyos tényezői azonban rontottak az eredményen - mutatott rá közleményében a társaság.

A Telenor Magyarország több mint 1100 munkavállalót foglalkoztat, és 30 százalékos részesedésével a magyar piac egyik vezető mobil távközlési vállalata.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.