brusszel


Lasssult a német gazdasági aktivitás növekedése

Figyelő Online
2015.07.24  10:34   
mail
nyomtatás
A feldolgozóipari és a szolgáltatóipari teljesítmény növekedésének lassuló ütemére utalnak az előzetes júliusi német beszerzésimenedzser-index (BMI) adatai - közölte pénteken a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.
Júliusban az előző havi 51,9 pontról 51,5 pontra csökkent a feldolgozóipari BMI előzetes értéke Németországban. Elemzők az előző havival megegyező, 51,9 pontra számítottak.

A szolgáltatóipari BMI júliusi előzetes értéke 53,7 pontra csökkent a júniusi 53,8 pontról, szemben a várt 53,9 ponttal.A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett összetett BMI júliusi előzetes értéke 53,4 pont lett, alacsonyabb az előző havi 53,7 pontnál.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a javulását, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

A BMI júliusi értéke a növekedés mérsékelt, nem látványos folytatódását jelzi és arra utal, hogy a görög válság nem volt számottevő hatással az euróövezet legnagyobb nemzetgazdaságának a vállalataira - mondta Oliver Kolodseike, a jelentés szerzője, a Markit közgazdásza.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.