brusszel


Ömlik a pénz az európai részvényalapokba

Figyelő Online
2015.07.26  12:08   
mail
nyomtatás
Négy hónapja a legtöbbet, világszerte 6 milliárd dollárnyi tőkét fektettek európai részvényalapokba a július 22-én záródott héten.
Immáron 10. hete tart az európai részvények iránti keresletnövekedés - áll a befektetési alapokat elemző EPFR Global cég jelentésében.
Szakértők szerint azért keresettek az európai részvényalapok, mert a várakozások szerint a jegybanki élénkítés felhajtja a részvényárakat a térségben. Eközben az amerikai részvényalapokból 3,7 milliárd dollárnyi tőke került ki, a feltörekvő országok részvényalapjai pedig 3,3 milliárd dollárral zsugorodtak, a második egymást követő hetet zárták csökkenéssel. Globálisan a részvényalapok 1,7 milliárd dollárral gyarapodtak a július 22-én záródott egy hétben. Eközben a kötvényalapokba három hónapja a legtöbb pénz, 5,5 milliárd dollár áramlott.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.