brusszel


Tusnádfürdői dilemmák

Figyelő Online - Dózsa György
2015.07.30  06:01   
mail
nyomtatás
Orbán Viktor szokás szerint összefogta közönségét azzal, hogy összemosta az európai baloldalt és a menekültügyet, valamint megtudhattuk, hogy a magyarok nem akarnak több bevándorlót - az eddigi évi 500-nál -, és elegük van a baloldal ideológiai ámokfutásából. Politikusi beszéd volt egy politikustól.
Sokkal érdekesebb volt, amiről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt. Mégpedig az, hogy a magyar bérek egyet jelentenek az agyelszívással. Annyira alacsonyak, hogy szinte mindenkinek megérné elmenni. A tárcavezető szerint hosszú távon nem tartható, hogy a fiatalok megtanulják itthon a szakmájukat, aztán elmennek Nyugat-Európába munkát vállalni.

A gond az, hogy nem csak az ifjak mennek el. És nem csupán a jól képzettek. Gyors körkérdést végezve a...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/31 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.