brusszel


Befejeződött az aratás az országban

Figyelő Online
2015.07.30  13:02   
mail
nyomtatás
Gyakorlatilag befejeződött a nyári betakarítású növények aratása az országban, a fontosabb növényi kultúrák termése, például az őszi búzáé és az őszi árpáé már a magtárban van, a lábon állókat, például a zabot és tavaszi árpát pedig a gazdálkodók várhatóan még a héten betakarítják - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Czerván György közölte: az idei aratás zökkenőmentes volt, minden érintett, így a gazdák és a különböző hatóságok is felkészültek a munkára.Hozzátette, összességében jó számokról, eredményekről lehet beszámolni.

Közölte: az őszi búzát valamivel több mint egymillió hektárról vágták le. Az előzetes becslésnél - 4,6 tonna hektáronként -, a hozam nagyobb lett, meghaladta az 5 tonnát. Így országosan összességében az őszi búza mennyisége megközelíti az 5,2 millió tonnát.

A termés minősége is jó, az őszi búza mintegy 70 százaléka malmi minőségű, a fennmaradó hányad pedig takarmányminőségű - tette hozzá az államtitkár.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.