brusszel


Felújították 9,2 kilométeren Körmendtől a 86-os főutat

Figyelő Online
2015.07.31  15:09   
mail
nyomtatás
Burkolaterősítést végzett 9,2 kilométer hosszan a 86-os számú főúton Körmendtől Zala megye határáig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) - közölte a NIF pénteken az MTI-vel.
A felújítás 85 százalékban uniós, 15 százalékban hazai forrás felhasználásával készült el. A projekt keretében a korábbi 6 méter széles burkolatot 7,5 méterre szélesítették, valamint a szakasz teljes hosszának 40 százalékán a rossz állapotú burkolatot teljesen átalakították.

Körmendnél átépítették a 8-as és 86-os számú főutak körforgalmi csomópontját, a 86-os számú főút szőcei csomópontjában külön járdát is építettek.

A közlemény idézte V. Németh Zsoltot, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárát, a térség országgyűlési képviselőjét, aki úgy fogalmazott: a térség versenyképességének növelése miatt kiemelten fontos az infrastruktúra-fejlesztés, a települések összeköttetése, a közlekedők biztonságának és komfortérzetének növelése.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.