brusszel


Egymilliárd euróval csökkent Románia valutatartaléka júliusban

Figyelő Online
2015.08.03  16:35   
mail
nyomtatás
Egymilliárd euróval csökkent Románia valutatartaléka júliusban az előző hónaphoz képest - közölte a Román Nemzeti Bank hétfőn.
Július végén a román központi bank által jegyzett valutatartalék 29,152 milliárd euró volt a június végi 30,111 milliárd euróhoz képest. A központi bank júliusban összesen 1,722 milliárd eurót költött a valutatartalékból, egyebek mellett 243 millió euró részletet fizetett ki a Nemzetközi Valutaalapnak a 2009-es hitelszerződés alapján, illetve 925,7 millió eurót a pénzügyminisztérium által meghirdetett korábbi kötvénykibocsátásokra, amelyek július 29-én jártak le.

Bevételi oldalon 763 millió eurót regisztráltak. Az aranytartalék változatlanul 103,7 tonna, ami a jelenlegi nemzetközi ár szerint 3,286 milliárd eurót ér.

Románia valuta- és aranytartaléka összesen 32,438 milliárd eurót ért július végén a június végi 33,622 milliárd euróhoz képest.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.