brusszel


Ennyi lapot vesznek a tárcák!

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.08.05  09:32   
mail
nyomtatás
A kormányban a legnagyobb lapelőfizető az Emberi Erőforrások Minisztériuma, míg a legkevesebb újságra a BM fizet elő.
Nem pont azt a választ kapta a kormánytól Mesterházy Attila, amire számított. A Magyar Szocialista Párt volt elnöke, jelenlegi frakciótagja azt próbálta megtudni, hogy az egyes minisztériumok milyen lapokra fizetnek elő. Azt kérte, hogy az előfizetett újságokat napi-, heti- és havilapok bontásban nevezze meg a válaszadásra kért Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mivel a megkeresésben nem volt egyértelmű, hogy a szocialista képviselő konkrétan az egyes lapokra kérdez rá, a válaszadásra kijelölt Nemzetgazdasági Minisztérium élt a lehetőséggel, és csak összesített adatokat közölt. Az tehát a válaszukból nem derült ki, hogy pontosan mely lapokra fizetnek elő a minisztériumok.

Annyit viszont meg lehetett tudni a parlamenti államtitkár, Tállai András által július végén szignózott válaszból, hogy a legtöbb lapra az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) fizet elő. Csak havilapokból 27 terméket járatnak, ami nem meglepő, hiszen a tárcának sokféle területet kell összefognia, kezdve az egészségüggyel, egészen az oktatásig, szociális ügyekig. Ilyen tematikájú szaklapok pedig nagy számban forognak a piacon.

Mint az összesítésből kiderül, a legtöbb napilapra, szám szerint 12 újságra a Miniszterelnökség fizet elő. Tíz napilap megy ki a Nemzetgazdasági Minisztériumba, 8 a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumba (BM). A többi tárca általában 7 napilapot járat.

A hetilapoknál is a Miniszterelnökség vezet 12 előfizetéssel, őket a nemzetgazdasági tárca és a Balog Zoltán irányítása alá tartozó Emberi Erőforrások Minisztériuma követi 9 lappal. A Földművelésügyi Minisztériumba 8 lapot visz ki a posta, az Igazságügyi Minisztériumba (IM) hetet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba (NFM) ötöt, míg a belügybe 4 lap jár.

A havilapoknál, mint említettük, az EMMI vezet, őket a Trócsányi László irányította IM követi 19 lappal. A Miniszterelnökség 13, az NGM 10 havilapot járat. A Seszták Miklós alá tartozó NFM 8, a Fazekas Sándor vezette földművelésügyi tárca 3, míg a BM 2 havilapra fizet elő.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.