brusszel


Csak lecsóba lesz jó a paprika és a paradicsom egy része

Figyelő Online
2015.08.05  10:04   
mail
nyomtatás
Az étkezési paprika és paradicsom esetében jelentős terméskiesést tapasztalnak a gazdálkodók, a betakarított termés minősége pedig elmarad a kívánt szinttől - írja a Napi Gazdaság szerdai számában.
Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke a lapnak kifejtette, hogy a melegben a termés nem tudott megfelelően fejlődni, így nagyon sok a deformált, szabálytalan paprika, ami csak lecsóminőségként adható el.

A paradicsom esetében a hőség miatt 20-30 százalékkal kevesebb a bogyó a növényeken - tette hozzá.Az elnök elmondta azt is, hogy most a legolcsóbb a paprika és a paradicsom, a lecsószezon várhatóan augusztus 20-a után zárul, ekkortól indulhatnak felfelé az árak.

A minőségi paprika és paradicsom termelői ára kilogrammonként bruttó 130-170 forint között van, a fogyasztói ár pedig 200-250 forint között mozog - olvasható a lapban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.