brusszel


Egymillióan kaszinóznak

Figyelő Online
2015.08.05  15:02   
mail
nyomtatás
Több mint egymillió látogatója lehet idén a magyarországi kaszinóknak, köztük Andy Vajna érdekeltségeinek.
Tavaly 810 ezer látogatója volt a magyarországi játékkaszinóknak, idén az első félévben pedig már 606 ezer magyar és külföldi vendége volt a „bűnbarlangoknak" - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium ma megjelentetett összesítéséből. Jelenleg nyolc kaszinó működik, ebből öt Budapesten, egy-egy pedig Debrecenben, Sopronban és Nyíregyházán. A tulajdonosok közé tartozik a filmes Andy Vajna is.

A 2011-ig visszanyúló összeállítás szerint abban az évben még csak két kaszinó működött az országban, akkor 205 ezren próbálták ki szerencséjüket a rulett asztaloknál, nyerőgépeknél. Egy évvel később már 300 ezren tették meg tétjeiket, majd a rákövetkező évben 639 ezren keresték fel a kaszinókat.

A látogatók tavaly összesen 128 milliárd forintot játszottak meg. Ez az összeg 2011-ben még 33,1 milliárd forint volt, ami évről évre nőtt előbb 44, majd 00,6 milliárd forintra. Idén az első hat hónapban 88,4 milliárd forintot toltak be a játékosok. Pontosabban ennyi értékzsetont vásároltak, illetve fordítottak pénznyerő automatákon játékjog megszerzésére a látogatók.

A játékkaszinók éves összesített, tehát a tiszta játékbevételre és a borravaló 50 százalékára kiterjedő játékadó alapja 2011-től kezdődően így alakult évente: 6,3 milliárd, 7,9, 15,3, illetve 19,4 milliárd forint. Idén eddig 13,1 milliárd volt az adóalap a kaszinókban. Ebből következően a megfizetett játékadó így alakult: 1,9 milliárd, 2,4 milliárd, majd 2013-ban a koncessziós díj levonása nélkül 4,6 milliárd forint. Tavaly 5,8 milliárd illette meg a költségvetést, a mostani első félévben pedig a koncessziós díj levonása nélkül 3,8 milliárd forint.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.