brusszel


Nőtt az Allianz nyeresége és bevétele

Figyelő Online
2015.08.07  09:23   
mail
nyomtatás
Nőtt a német Allianz SE, piaci értéke alapján Európa legnagyobb biztosítójának nyeresége az idei második negyedévében a cég pénteki jelentése szerint.
A bevétel éves alapon 2,4 százalékkal emelkedett és 30,2 milliárd euró lett.A nettó nyereség 2,02 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 1,76 milliárd euróról. Piaci elemzők kisebb, 1,83 milliárd eurós negyedéves profittal számoltak.

A negyedéves eredményt 300 millió euróval javította egy egyszeri tétel. A cég működési eredménye 2,6 százalékkal 2,84 milliárd euróra emelkedett, elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,92 milliárd eurótól.

Jó eredményeket ért el a cég biztosítói ágazata, kevés környezeti kár ellen kötött biztosítás után kellett fizetni a kedvező időjárás miatt.

Az Allianz portfóliójában a gyenge pont az eszközkezelő üzletága, ahol 505 millió euró volt a működési eredmény a június végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 676 millió euró után.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.