brusszel


Hivatalos: Orbán távozik

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.08.09  09:18   
mail
nyomtatás
Július 31. hatállyal szűnt meg az államtitkár megbízatása.
Hivatalossá vált, hogy Orbán Gábor távozik a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkári posztjáról. A legújabb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár megbízatása 2015. július 31. hatállyal szűnt meg. A határozatot Áder János köztársasági elnök hozta meg, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára.

Orbán két évig állt a minisztérium szolgálatában. Nagy szaktudású, elsősorban a pénzügyi területen jártas szakembernek tartják. Nagy terület tartozott hozzá. Forrásaink szerint kiemelkedő szerepet játszott a devizahiteles rendezés előkészítésében is, bár a sikereket a Magyar Nemzeti Bank fölözte le.

Orbán lehetséges távozásáról először a Figyelőben jelent meg információ, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter említette meg a júliusi interjúnkban, hogy önálló adóügyi államtitkárságot kíván felállítani. Azt is hozzátette, hogy személycserék várhatók a tárcánál.

Ezt követően írtunk arról, hogy Orbán saját kérésére távozik, már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy inkább vissza akar térni a versenyszektorba.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.