brusszel


Mozgásérzékelőbe fektet a Széchenyi Tőkealap

Figyelő Online
2015.08.10  13:40   
mail
nyomtatás
Az emberi mozgás digitalizálását és ergonómiai elemzését végző mozgásérzékelő felszerelést fejlesztő vállalkozásba fektetett be a Széchenyi Tőkealap
A Széchenyi Tőkealap hétfői közleménye szerint az AXS ergonómiai kiértékelő rendszer jelenleg egyedülálló a piacon. Teljes körű, pontos digitális mozgásérzékelésre a jelenleg elérhető rendszerek nem alkalmasak. Az AXS Motionsystem Kft.-ben a Széchenyi Tőkealap 60 millió forintos tőkeemelést hajtott végre, amelyhez összesen további 25 millió forint értékű, pénzbeli és nem pénzbeli magántőke társult. A győri Kft. termékeinek fejlesztését az Audi és a Széchenyi István Egyetem szakembereivel közösen tervezi. Az ötéves fejlesztői munkával létrejött rendszer egyedülálló módon képes üzemi és ipari körülmények között, a termelési folyamat zavarása nélkül, például a munkafolyamat során kifejtett erőhatásokra, környezeti hatásokra és életfunkciókra vonatkozó pontos ergonómiai méréseket végezni. A felszerelés hasznosítható a munkavállalók teljesítőképességének egzakt mérésében, illetve az élsportolók mozgásának rögzítésében és elemzésében is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.