brusszel


Egymilliárdos fejlesztés a dunaújvárosi kórházban

Figyelő Online
2015.08.10  15:50   
mail
nyomtatás
A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban az uniós források segítségével többek közt orvosi és ápolási eszközöket is beszereznek majd
Az intézmény hétfői közleménye szerint egy múlt heti kormányhatározat rendelkezik arról, hogy a kórház 978,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap TIOP-pályázatának megvalósítására. A támogatás 100 százalékig fedezi a projekt költségeit.
Közölték, hogy a pályázat célja: a korábbi műtőblokk-beruházásban nem érintett részlegeket 21. századi színvonalúra fejleszteni.
A fejlesztés során új műszereket kap egyebek között a szemészet, a gyermekosztály, a fül-orr-gégészet, a gasztroenterológia, a sebészet, a radiológia, a nőgyógyászat és az urológia. A szülőszoba felszerelése is megújul.
A tervek szerint kicserélik a kórház több évtizede használt betegágyait, éjjeliszekrényeit, az ápolási munkát könnyítő betegmozgató készülékeket és egyéb eszközöket szereznek be.
A beruházás részeként informatikai fejlesztést is végrehajtanak: szerver- és hálózatfejlesztést végeznek, valamint az intézmény területén biztosítják a wifi-hozzáférést.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.