brusszel


A vártnál kevésbé nőtt az amerikai termelékenység

Figyelő Online
2015.08.11  15:33   
mail
nyomtatás
Az idei második negyedévben szerényen, a vártnál kevésbé javult a termelékenység az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban
Nem végleges adat szerint az amerikai GDP 2,3 százalékkal nőtt a második negyedévben. A munkaügyi minisztérium kedden ismertetett első becslése szerint a termelékenység 1,3 százalékkal nőtt a június végével záródott három hónapban éves szinten. A Reuters által megkérdezett elemzők nagyobb, 1,6 százalékos termelékenységjavulást vártak. A termelékenység az előző két negyedévben csökkent, amire 2006 óta nem volt példa. A termelékenység az egy óra alatt létrehozott termelési érték. A mutató javulása lassítja az új munkahelyek kialakulását, a cégek a meglévő állománnyal ugyanis nagyobb termelési értéket állítanak elő, ezért nincs szükségük pótlólagos munkaerő alkalmazására. A munkaerőköltség 0,5 százalékkal nőtt éves szinten a második negyedévben. A szakértők szerényebb, 0,1 százalékos emelkedésre számítottak az első negyedévi 2,3 százalékos növekedés után.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.