brusszel


Piacot nem lehet vásárolni

Sebastian Gooding, a Fornetti új ügyvezetője
Figyelő Online - Szirmai S. Péter
2015.08.14  14:00   
mail
nyomtatás
Ma még kevesen látják a Fornettiben rejlő hatalmas üzleti potenciált - mondta a lapunknak adott exkluzív interjúban Sebastian Gooding, a vállalat új ügyvezetője. Azt nem ígérte meg, hogy a következő öt évben biztosan megtartják a hazai üzemeket, de azt igen, hogy nem fogják lecserélni a beszállítókat és a partnereket. A hazai befektetési környezetről azt mondta: az országnak komoly kihívás megtalálnia az egyensúlyt a növekedés és a nemzetközi cégek terhelése között. A teljes interjút a Figyelőben olvashatják.
Gratulálok a tranzakcióhoz! Vállalatot, márkát vagy piacot vett az Aryzta?
- A Fornetti felvásárlásával nemcsak egy jól ismert vállalatot, de egyedülálló know-how-t és egy fantasztikus csapatot is szereztünk. A Fornettivel az Aryzta-család egy jól szervezett, erős helyi céggel bővült, amelyet magas élelmiszer-higiéniai és -biztonsági sztenderdek jellemeznek. Piacot szerintem nem is lehet vásárolni, mert a fogyasztói szokások akár 12 hónap alatt teljesen megváltozhatnak. A Fornettivel viszont egy a piaccal együtt változó céget vásároltunk, amely ezután is páratlan dolgokat csinál majd.

- A konkurensek 19 milliárd forintra taksálták a vételárat. Mennyit adtak érte?

- Ezt sajnos nem árulhatom el.


- Mi volt a legvonzóbb a Fornettiben?
- A Fornetti azokon a piacokon aktív, ahol az Aryzta bővülni akart, de magának a magyar cégnek is jelentős a nemzetközi növekedési potenciálja, tekintettel a remek termékeire és a piaci koncepciójára. A hozzáértő dolgozók, a jó cégvezetés és irányítási modell egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy jól illeszkedjen az Aryzta magas elvárásaihoz. Az sem mellékes, hogy a Fornettivel olyan testvért szereztünk, amellyel Görögországtól északra, a Balkánon és Ukrajnában is dolgozhatunk.

- Nincs hibátlan menyasszony. Profi válságkezelőként, aki egy év alatt kirántott a veszteségből egy már leírt német vállalatot, nem aggasztja a nagy adósság? A konkurensek szerint a hitelállomány már a bővített újratermelést is fékezte.
- Kelet-Európa nehéz időket élt át a válság kirobbanása utáni öt évben. De higgye el, az Aryzta nem vesz olyan céget, amely csak órákra van a bezárástól. A Fornetti gazdasági-pénzügyi átvilágítása során hét évre visszamenően vizsgáltuk meg a vállalatot, és azt kell mondanom, hogy ma még kevesen látják a benne rejlő hatalmas üzleti potenciált. Jelenleg is már hét országban árusítja a termékeit, és a franchise az üzleti modellnek mindössze 30 százalékát adja. Professzio-nális cég olyan csapattal, amelyik folyamatosan korszerűsíti a stratégiáját, a trendeknek megfelelően fejlődik, és a fogyasztók kedvelik. A következő 12 hónapban nem szeretnék a saját versenytársaim helyében lenni!

A teljes interjút a Figyelőben olvashatja.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.