brusszel


Válság utáni szieszta - lendületre várva

Figyelő Online
2015.08.13  12:56   
mail
nyomtatás
A harmadik negyedévben erősen lehűlt a világgazdaság, az üzleti klíma szinte minden térségben romlott - áll a Münchner Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) felmérésében.
A német kutatóintézet csütörtökön közétett jelentése szerint az Ifo harmadik negyedévi világgazdasági konjunktúra barométere 3,6 ponttal 95,9 pontra esett, és ezzel a 96,1 pontos sokévi átlagérték alá süllyedt.

A 117 ország 1100 szakértőjének megkérdezésével készült felmérés azt mutatja, hogy a gazdaság szereplői a korábbinál jóval rosszabbnak látják az aktuális helyzetet, de a jövőre vonatkozó várakozásaik nem változtak. "A világgazdasági konjunktúra széleskörű fellendülése várat magára" - mondta Hans-Werner Sinn, az Ifo elnöke.

Míg Európában és Észak-Amerikában ennek ellenére viszonylag magas értéket jelez az index, Ázsiában és Afrikában jóval a sokéves átlagérték alá esett. Jelenleg főleg Kína ad okot aggodalomra.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.