brusszel


A turistákat külön adóztatná Mallorca

Figyelő Online
2015.08.13  16:01   
mail
nyomtatás
Turistaadó bevezetését tervezik Mallorcán és a többi Baleári-szigeten.
Biel Barceló, a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport idegenforgalmi minisztere a Mallorca Zeitung című német nyelvű hetilapnak elmondta: az adót várhatóan 2016 végén vezetik be, összege személyenként és naponta 1-2 euró lesz.

A Baleári-szigeteken, Mallorcán, Menorcán, Ibizán és Formenterán 2002 és 2003 között ecotasa néven már vetettek ki a turistákra környezetvédelmi adót, de az idegenforgalmi szakma tiltakozása miatt megszüntették.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.