brusszel


A láthatatlan előterjesztés

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.08.15  14:00   
mail
nyomtatás
A belügyben még nem látták a menekültek börtönbüntetését lehetővé tévő tervezetet. Politikailag kényes ügyről van szó, lehet, hogy meggondolja magát a kormány.


Nem tudnak olyan igazságügyi előterjesztésről a társtárcák, amely az illegális határátlépést beemelné a Büntető Törvénykönyve. Pontosabban visszaemelné, mert a rendszerváltás előtt ez a cselekmény is a Btk. alá tartozott, de az átkos időszak bukása után az elsők között mentesítették a jogkövetkezmények alól a tiltott határátlépést. Ennek természetesen politikai üzenete is volt akkoriban, egy jelzés, hogy a határzárak minden értelemben leomlottak.


Most újra a Btk. részévé tennék az illegális határátlépést. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy nyár eleji Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány gondolkodik a Btk. módosításán, hogy az egyre nagyobb számú bevándorlást a törvény erejével lehessen megakadályozni. Aki a legális határátkelőkön lép be az országba, és ott jelzi, hogy menekültkérelemmel fordul a magyar államhoz, azok előtt nyitva áll a lehetőség, de aki az illegális határon próbál bejutni az országba, azoknak azzal kell a jövőben számolniuk, hogy bűncselekményt követnek el, és ennek megfelelő büntetésben fognak részesülni - ez a fő üzenet.


Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.