brusszel


Nagyot gyengült a török líra

Figyelő Online
2015.08.17  16:45   
mail
nyomtatás
Nagyot gyengült a török líra hétfőn a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon
Az amerikai dollárral szemben a 2,86-os szintig, az euróval szemben 3,17-ig gyengült a török fizetőeszköz. A dollárhoz képest az elmúlt négy hétben csaknem 8 százalékot veszített, az év eleje óta csaknem 23 százalékot gyengült. A líra újabb mélyrepülésének egyik oka, hogy a múlt héten kudarcba fulladtak a koalíciós tárgyalások az iszlamista gyökerű kormánypárt, az Igazságosság és Fejlődés Pártja (AKP) és az ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) között, ezért valószínűleg előrehozott választásokat kell kiírni. A befektetők körében bizonytalanságot kelt az is, hogy a török hadsereg néhány hete ismét támadja a betiltott marxista-leninista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) észak-iraki állásait.Nihat Zeybekci török gazdasági miniszter hétfőn igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. Nincs ok a pánikra, sem arra, hogy komolyabban közbeavatkozzunk, hogy aládúcoljuk a líra árfolyamát - mondta.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.