brusszel


Orbánnak fáj Orbán távozása

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.08.19  14:00   
mail
nyomtatás
A miniszterelnök minden tárcánál cserélne államtitkárokat, de a miniszterek ellenállnak. Az agrártárcára sok a panasz
Orbán Viktor minden tárcánál cserélne államtitkárokat, de ebben nem minden miniszterében talál partnerre - értesült megbízható kormányzati forrásokból a Figyelő. A kormányfő szeptember közepéig akarja meghozni a személyi döntéseket. A következő hetek az elmúlt egy év kormányzati munkájának értékelésével telnek. A kormányban fontos pozíciót betöltő emberek egyelőre nem akartak neveket mondani, de annyit elárultak, hogy az agrárügyi vonallal nincsenek megelégedve a legfelsőbb döntéshozók. Azt is hozzátették, hogy az oktatás, valamint az egészségügy még két olyan terület, ahol szintén gyorsan elkopnak az emberek. Máshol viszont kész tényként kezelik a váltást. A Nemzetgazdasági Minisztériumból távozik Orbán Gábor, aki az adó­ és pénzügyeket felügyelte. A felmentéséről szóló hivatalos bejelentés már meg is jelent július végén. Érdekes módon Orbán lecserélése nem tetszik az egyébként nagy kaszálásra készülő kormányfőnek - súgták meg lapunknak a miniszterelnök környezetében. Ő nem engedte volna el névrokonát, mert úgy látja, Orbán Gábor képes volt valamennyire fenntartani a harmonikus viszonyt a nemzetgazdasági tárca és a Magyar Nemzeti Bank között.

Részletek a Figyelő friss számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.