brusszel


Csökkent az álláskeresők száma Zalában

Figyelő Online
2015.08.18  15:28   
mail
nyomtatás
Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma, július végén az egy évvel korábbinál 22 százalékkal, a júniusinál pedig 2 százalékkal kevesebb álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya az MTI-vel
A nyár második hónapjában 9015 regisztrált álláskereső volt a megyében, míg az elmúlt év júliusában csaknem 11 620 ember keresett munkát a kirendeltségek segítségével. A nyilvántartott álláskeresők 13 százaléka, 1,1 ezer fiatal pályakezdő. A foglalkoztatási főosztály adatai szerint tavaly óta a megye valamennyi területén jelentősen mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők száma. A csökkenés mértéke több járásban - Lenti, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót és Letenye térségében - a 30 százalékot is meghaladta. Júliusban 7 százalékra csökkent Zalában a nyilvántartott álláskeresők aránya. A legalacsonyabb, 5,1 százalék a mutató a szezonális hatásokra leginkább érzékeny keszthelyi járásban. A legmagasabb - 10 százalékot meghaladó - az álláskeresési ráta értéke Nagykanizsa térségében - tájékoztatott a hivatal. A munkáltatók júliusban 1,9 ezer - fele-fele arányban támogatott és támogatás nélküli - új munkahelyet jelentettek be. Az év első 7 hónapjában összesen 6,9 ezer nem támogatott új álláshely volt a megyében. A hónap során 1500 álláskereső került ki a regisztrációból. A kilépők közül 900 ember állt munkába, közülük több mint 500-an az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el. Az év első 7 hónapjában összességében 11,4 ezer álláskereső talált munkát a megyében: 6,7 ezren támogatott, 4,7 ezren pedig támogatás nélküli foglalkoztatás keretében. Júliusban 1,3 ezer álláskeresőt regisztráltak Zala megyében, közülük több mint 200 ember korábban még nem szerepelt a nyilvántartásban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.