brusszel


Az Auchannál vizsgálódnak az oroszok

Figyelő Online
2015.08.19  13:53   
mail
nyomtatás
Hústermékekről érkezett minőségi kifogások miatt vizsgálatot indítottak az orosz hatóságok az Auchan szupermarket lánc moszkvai üzleteiben
A Rospotrebnadzor fogyasztóvédő hivatal vezetőjét idéző orosz médiajelentések szerint ügyészségi támogatással az összes moszkvai Auchan áruházban vizsgálat indult. "Június közepe óta szisztematikus, mindenre kiterjedő tervszerű ellenőrzéseket hajtunk végre az összes moszkvai Auchan áruházban" - jelentette ki Anna Popova, a Rospotrebnadzor igazgatója. A vizsgálatok okát a fogyasztóvédelmi hivatal közleménye nem nevezte meg. A Rosselkhoznadzor állat- és növény-egészségügyi felügyelet azonban korábban közölte, hogy marha, csirke és ló DNA-t mutatott ki az Auchan egyes sertéshús termékeiben. A hivatal egyes hústermékek szavatossági idejének az átdátumozásával is megvádolta az áruházláncot. Az Auchan moszkvai központja elzárkózott a hír kommentálásától. A francia áruházlánc weboldala szerint az áruházlánc 19 üzlettel rendelkezik Moszkvában és még néhánnyal a környező régiókban. Franciaország moszkvai nagykövetsége cáfolta, hogy "aggodalmát" fejezte volna ki a Rosselkhodnadzor állításai miatt. Jelezte viszont, hogy "a normális kapcsolati rendszer keretein belül néhány technikai részlet tisztázására" kérte fel a hivatalt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.