brusszel


Iránban terjeszkedhet a Graphisoft

Figyelő Online
2015.08.26  10:01   
mail
nyomtatás
Az Irán elleni gazdasági embargó feloldását követően megnyílik a lehetőség, hogy a GRAPHISOFT megjelenjen a közel-keleti országban
Az Iráni Iszlám Köztársaság ellen évek óta életben lévő gazdasági embargó jelentős mértékben nehezítette a közel-keleti ország gazdasági helyzetét. „A politikai rendezést követően várhatóan hamarosan teljes mértékben feloldásra kerül minden gazdasági és kereskedelmi korlátozás, amely megnyitja az utat az ország további fejlődése előtt." - mondta Reicher Péter, a GRAPHISOFT magyarországi vezetője. „Készen állunk arra, hogy akár már idén ősszel megkezdjük értékesítési tevékenységünket a térség legnagyobb fejlődési potenciáljával rendelkező országában. Úgy gondoljuk, hogy a kiemelkedő kulturális és építészeti hagyományokkal rendelkező Irán nem sokára ismét a régió meghatározó gazdasági központja lehet. A GRAPHISOFT célja, hogy az épületinformációs modellezésen (BIM) alapuló ArchiCAD megoldása támogassa a várhatóan beinduló gazdasági és infrastrukturális fejlődést."

A GRAPHISOFT részéről az elmúlt félév alatt megtörténtek az érintett hatóságokkal való egyeztetések, és beszerezte a szükséges engedélyeket. A magyarországi központú nemzetközi vállalat-csoport lépése teljes mértékben összhangban van a magyar kormány „déli nyitás" politikájával, amely jelentős piaci és beruházási lehetőségeket lát a közel-keleti térség országaiban, így kiemelten a közel nyolcvanmilliós piaccal rendelkező Iránban is.

A GRAPHISOFT budapesti központjában közel 280 szakember dolgozik, Budapesten működik a teljes cégvezetés, ahol az egész cégcsoportra vonatkozó stratégiai döntéseket hozzák, és változatlanul itt végzik a cégcsoport teljes kutatás-fejlesztési tevékenységét. A Nemetschek-csoporthoz tartozó magyarországi vállalat az elmúlt évben több mint 10 százalékos létszámbővítést hajtott végre

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.